Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, sonkás, medvehagymás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4-5 levél medvehagyma
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • só
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd sóval és szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A trappista sajtot lereszeljük, a medvehagymát apróra vágjuk, a sonkát pedig kis kockákra daraboljuk. Egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, a sonkát és a medvehagymát, majd sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.

A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, majd a húsokat szorosan felgöngyöljük. A tekercseket mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkoljuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.

A baconbe göngyölt tekercseket szorosan alufóliába csavarjuk, majd tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük. Az előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük. Ezután kibontjuk az alufólia tetejét, és a tekercseket további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy szép piros színt kapjanak.

Tálaláskor párolt zöldségekkel kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-sonkas-medvehagymas-gongyolt-csirkemell/