A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd sóval és szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A trappista sajtot lereszeljük, a medvehagymát apróra vágjuk, a sonkát pedig kis kockákra daraboljuk. Egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, a sonkát és a medvehagymát, majd sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.
A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, majd a húsokat szorosan felgöngyöljük. A tekercseket mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkoljuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A baconbe göngyölt tekercseket szorosan alufóliába csavarjuk, majd tepsibe vagy sütőrácsra helyezzük. Az előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük. Ezután kibontjuk az alufólia tetejét, és a tekercseket további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy szép piros színt kapjanak.
Tálaláskor párolt zöldségekkel kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!