Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Sajtos, szilvás csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos, szilvás csirkemell különleges ízvilágú fogás, ahol a szaftos hús, a krémes tejföl-tejszín öntet és a sajt tökéletes harmóniát alkot. A tetejére kerülő szilva frissességet és enyhe gyümölcsös kontrasztot ad az ételnek. Ünnepi alkalmakra vagy különlegesebb hétvégi ebédhez is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A fokhagymát összezúzzuk, a tejfölt pedig apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük.

Összeállítás

Egy tepsibe vagy hőálló tálba rétegezzük a húsokat, megszórjuk a fokhagymával, rátesszük a burgonyakarikákat, majd beborítjuk a sajtszeletekkel. Ráöntjük a főzőtejszínt, végül a petrezselymes tejfölt. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on majdnem készre sütjük.

Befejezés és tálalás

Amikor a hús és a burgonya már szinte teljesen puha, levesszük a fóliát, rászórjuk a szeletelt szilvát, és további sütéssel készre pirítjuk. Forrón, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Tipp

A szilva helyett használhatunk őszibarackot vagy körtét is, így más karaktert kap az étel. Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, a sajtot füstölt változatra cserélhetjük. Egy kevés szerecsendióval vagy kakukkfűvel tovább fokozhatjuk a krémes szósz aromáját.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is