Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, szilvás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • petrezselyemzöld
  • paradicsom
  • szeletelt sajt
  • 20 dkg szilva (szeletelt )
  • 2 dl főzőtejszín
  • burgonya
  • 1 dl olaj
  • finomliszt

Elkészítése

Előkészítés

A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A fokhagymát összezúzzuk, a tejfölt pedig apróra vágott petrezselyemmel elkeverjük.

Összeállítás

Egy tepsibe vagy hőálló tálba rétegezzük a húsokat, megszórjuk a fokhagymával, rátesszük a burgonyakarikákat, majd beborítjuk a sajtszeletekkel. Ráöntjük a főzőtejszínt, végül a petrezselymes tejfölt. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on majdnem készre sütjük.

Befejezés és tálalás

Amikor a hús és a burgonya már szinte teljesen puha, levesszük a fóliát, rászórjuk a szeletelt szilvát, és további sütéssel készre pirítjuk. Forrón, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Tipp

A szilva helyett használhatunk őszibarackot vagy körtét is, így más karaktert kap az étel. Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, a sajtot füstölt változatra cserélhetjük. Egy kevés szerecsendióval vagy kakukkfűvel tovább fokozhatjuk a krémes szósz aromáját.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-szilvas-csirkemell/