Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 nagyobb szelet csirkemell
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk olaj
- 3 dl tejföl
- 18 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük és kissé kiklopfoljuk.
Egy egész nagy tepsit kikenünk olajjal és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Addig hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik.
A tejfölbe reszeljük a sajt felét, majd a csirkeszeletekre kanalazzuk.
Lefedve előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 45 percet puhítjuk (villával lehet ellenőrizni, hogy elég puha-e).
A fedőt eltávolítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt szép barna színt kap (kb. 15 perc).
[box style=”info”]Nem kell vele sok időt a konyhában tölteni, a sütő elvégzi a munka nagy részét. A tejfölben szépen megpuhul, nem szükséges külön víz a tepsibe. Petrezselymes rizs volt a köret hozzá.[/box]
