A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd enyhén sózzuk, és hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az ízek átjárják. Ezután összekeverjük a fűszerekkel, amelyek között szerepelhet pirospaprika, bors, oregánó, vagy bármilyen kedvenc fűszerkeverékünk.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a hagymákat felkarikázzuk, a sajtot pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy mély tepsit kivajazunk, vagy olívaolajjal kikenünk, és az előkészített csirkecsíkok felét a tepsi aljára terítjük. Erre rászórjuk a sonkacsíkokat és a hagymakarikákat.
A maradék csirkemellet a tetejére halmozzuk, majd az egészet alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Az alufóliát az utolsó 10 percben levesszük, hogy a sajt a tetején szépen megpiruljon. Akkor lesz tökéletes, ha a hús közben magába szívja a tejszínt, és a sajt aranybarnára sül.
Krumplipürével tálaljuk, ami kiváló köret a szaftos csirkemell mellé.
Jó étvágyat kívánunk!