Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2.5 dl tejszín
  • só
  • bors
  • kevés szerecsendió
  • vaj (vagy olaj)
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd enyhén sózzuk, és hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az ízek átjárják. Ezután összekeverjük a fűszerekkel, amelyek között szerepelhet pirospaprika, bors, oregánó, vagy bármilyen kedvenc fűszerkeverékünk.

A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a hagymákat felkarikázzuk, a sajtot pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy mély tepsit kivajazunk, vagy olívaolajjal kikenünk, és az előkészített csirkecsíkok felét a tepsi aljára terítjük. Erre rászórjuk a sonkacsíkokat és a hagymakarikákat.

A maradék csirkemellet a tetejére halmozzuk, majd az egészet alaposan megszórjuk a reszelt sajttal. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Az alufóliát az utolsó 10 percben levesszük, hogy a sajt a tetején szépen megpiruljon. Akkor lesz tökéletes, ha a hús közben magába szívja a tejszínt, és a sajt aranybarnára sül.

Krumplipürével tálaljuk, ami kiváló köret a szaftos csirkemell mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-tejszines-csirkemellcsikok/