Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, tejszínhabos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • csirkemellfilé
  • 0,5 kg reszelt sajt
  • őrölt szerecsendió (vagy bors )
  • 1 db tojás
  • liszt
  • 2 dl tejszín
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 szelet gépsonka

Elkészítése

A vajjal kikenjük a tepsit vagy jénai tálat. Belereszeljük a sajt felét, majd ráhelyezzük a lisztbe és tojásba forgatott húsdarabokat. Reszelünk rá szerecsendiót vagy megszórjuk törött borssal, ízlés szerint. Sózni nem szükséges, mert a sajt elég sós. Az egészet befedjük szalámiszeletekkel, majd ráreszeljük a sajt másik felét.

A felvert tejszínt a tetejére simítjuk, és alufóliával befedve sütjük kb. 35-40 percig, 200 fokon, villanysütőben. A végén levesszük az alufóliát, és szép aranybarnára sütjük. Köretként leginkább rizst vagy házi tarhonyát kínálunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajtos-tejszinhabos-csirke/