Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Sajtos, tojásos nokedli töltött pulykamellel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykamellet befűszerezzük (sózzuk, borsózzuk), majd állni hagyjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, lehártyázzuk és fűszerezzük borssal és majoránnával. Lisztbe forgatjuk és forró olajban addig sütjük, amíg a liszt pirulni kezd. Nem kell teljesen átsütni! A bacon szeleteket kiterítjük kettesével, majd rárakunk egy szelet fűszerezett húst, majd a felső részre teszünk egy fél csirkemájat és a szalonna […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2021.01.23.

Húshoz

Nokedlihez

Nokedlire

Elkészítése

A pulykamellet befűszerezzük (sózzuk, borsózzuk), majd állni hagyjuk.

A csirkemájat megtisztítjuk, lehártyázzuk és fűszerezzük borssal és majoránnával. Lisztbe forgatjuk és forró olajban addig sütjük, amíg a liszt pirulni kezd. Nem kell teljesen átsütni!

A bacon szeleteket kiterítjük kettesével, majd rárakunk egy szelet fűszerezett húst, majd a felső részre teszünk egy fél csirkemájat és a szalonna segítségével feltekerjük. Így járunk el a többi hússal is.

Egy kerámia sütőtálat kibélelünk alufóliával, kikenjük olajjal az alját és belerakjuk a tekercseket. A maradék májat beletekerjük baconbe és mellérakjuk a húsnak és alufóliával befedjük.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre, majd levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.

Amíg sül a pulykamell, addig elkészítjük a sajtos-tojásos nokedlit. A lisztbe beleütjük a tojást, csipet sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy galuskatészta legyen. Összekeverjük, de nem dolgozzuk ki nagyon a tésztát, mert akkor kemény lesz.

Forrásban lévő bő, sós vízbe apró galuskákat szaggatunk a tésztából. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.

Ezután forró olajra tesszük, jól elkeverjük és a sajttal elkevert, felvert tojásokat ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk és addig kevergetjük, amíg a tojás kezd szilárdulni. Rezgősre sütjük, hogy ne száradjon ki.

A töltött pulykamelleket vastagabb szeleteke vágjuk együtt tálaljuk a nokedlivel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is