A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. Sóval és borssal fűszerezzük.
Minden szelet közepére reszelt sajtot és az előzőleg megpárolt brokkoli rózsákat teszünk. A hússzeleteket óvatosan feltekerjük, és ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük.
A roládokat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy minden oldala szépen átsüljön.
Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk könnyebb változatot, a roládokat sütőben is megsüthetjük kevés olajjal meglocsolva. Füstölt sajttal még karakteresebb ízt érhetünk el, a panírt pedig feldobhatjuk szezámmaggal vagy reszelt parmezánnal.