Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Sajttal és fűszeres vajjal töltött pulykamellrudak

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Elkészítjük a tölteléket. A puha vajhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot, csipet sóval illetve borssal ízesítjük, majd összekeverjük. 2 részre osztjuk és a felét folpackra téve feltekerjük, hengerré formáljuk, végeit szorosan betekerjük és mindkettőt betesszük a hűtőbe 20 percre dermedni. Ezalatt a pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2021.01.16.

Hozzávalók

Töltelék

Továbbá

Körethez

Elkészítése

Elkészítjük a tölteléket. A puha vajhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a reszelt sajtot, csipet sóval illetve borssal ízesítjük, majd összekeverjük.

2 részre osztjuk és a felét folpackra téve feltekerjük, hengerré formáljuk, végeit szorosan betekerjük és mindkettőt betesszük a hűtőbe 20 percre dermedni.

Ezalatt a pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és a húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk. Aprítóban pépesítve nem csíkozzuk, hanem kockázzuk, a végeredmény szinte ugyanaz.

A kapott fűszeres húspépet kettéosztjuk. Folpackot készítünk elő és a hús felét a tenyerünkön 1 cm vastagra kissé kilapítva rátesszük, elegyengetjük és ráhelyezzük a közepére a kicsomagolt sajtos-fűszeres vajashengert. A folpack segítségével kétoldalt összetekerjük, becsomagoljuk, a tenyerünkkel kicsit meghengereljük, a végeit szorosra tekerjük és 1 órára betesszük a fagyasztóba. Erre azért van szükség, mert kívül szilárdra dermed és könnyebb a panírozás.

Amíg dermed a hús, elkészítjük a köretet. A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük és a hozzávalókkal habosra turmixoljuk.

A töltött húshoz dupla panírt alkalmazunk: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa.

A pulykarudakat bő olajban takaréklángon, gyakran forgatva 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük, végül konyhai papírtörlőre téve 1 percet pihentetjük és frissen/forrón tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Diétás receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is