Elkészítése
Töltelék elkészítése
A vöröshagymát finomra aprítjuk, a gombát felszeleteljük. A vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi, majd félretesszük hűlni.
Csirkemell előkészítése
A csirkemelleket kinyitjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk. Mindegyik szeletre két lapka sajtot teszünk, majd elosztjuk rajtuk a gombás ragut. A húst óvatosan összehajtjuk, hogy a töltelék bent maradjon.
Panírozás és sütés
A megtöltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, ügyelve, hogy a hús belül is átsüljön.
Tálalás
Gombás rizzsel kínáljuk, de burgonyapürével vagy friss salátával is finom.
Tipp
A sajt ízét variálhatjuk: használhatunk füstölt sajtot, trappistát vagy mozzarellát is. A gombás raguhoz tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy egy kevés fokhagymát a még intenzívebb ízért.

