Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Sajttal, gombával töltött csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajttal, gombával töltött csirkemell egy szaftos és ízletes főétel, amely különlegesebb alkalmakra és hétköznapi ebédnek is tökéletes. A gombás ragu és az olvadó sajt gazdag íze jól kiegészíti a ropogós panírban sült csirkemellet.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.15.

Hozzávalók 4 személyre

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A vöröshagymát finomra aprítjuk, a gombát felszeleteljük. A vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi, majd félretesszük hűlni.

Csirkemell előkészítése

A csirkemelleket kinyitjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk. Mindegyik szeletre két lapka sajtot teszünk, majd elosztjuk rajtuk a gombás ragut. A húst óvatosan összehajtjuk, hogy a töltelék bent maradjon.

Panírozás és sütés

A megtöltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, ügyelve, hogy a hús belül is átsüljön.

Tálalás

Gombás rizzsel kínáljuk, de burgonyapürével vagy friss salátával is finom.

Tipp

A sajt ízét variálhatjuk: használhatunk füstölt sajtot, trappistát vagy mozzarellát is. A gombás raguhoz tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy egy kevés fokhagymát a még intenzívebb ízért.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is