Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal, gombával töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 20 dkg gomba
  • 8 szelet lapka sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • só
  • őrölt fehérbors

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A vöröshagymát finomra aprítjuk, a gombát felszeleteljük. A vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi, majd félretesszük hűlni.

Csirkemell előkészítése

A csirkemelleket kinyitjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk. Mindegyik szeletre két lapka sajtot teszünk, majd elosztjuk rajtuk a gombás ragut. A húst óvatosan összehajtjuk, hogy a töltelék bent maradjon.

Panírozás és sütés

A megtöltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, ügyelve, hogy a hús belül is átsüljön.

Tálalás

Gombás rizzsel kínáljuk, de burgonyapürével vagy friss salátával is finom.

Tipp

A sajt ízét variálhatjuk: használhatunk füstölt sajtot, trappistát vagy mozzarellát is. A gombás raguhoz tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy egy kevés fokhagymát a még intenzívebb ízért.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajttal-gombaval-toltott-csirkemell/