Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
10 dkg trappista sajt - 10 dkg csirkemell sonka
- 1 nagy kápia paprika
- só
- bors
- ételízesítő
Panírhoz:
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg morzsa
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, a vizet leitatjuk róla és szeletekre vágjuk. Egy kicsit kiklopfoljuk, fűszerezzük. Egy szelet húsra ráfektetünk egy szelet csirkemell sonkát, egy darab sajtot és egy szelet kápia paprikát, majd feltekerjük. Hústűvel megtűzzük és bepanírozzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Ha kész, ferdén szeleteljük.
[box style=”info”]Rizibizit, vagy burgonyapürét kínálunk hozzá savanyúsággal.[/box]