Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal-sonkával kolbásszal töltött csirkemell rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 szál snack kolbász ( csemege vagy csípős)
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 4 db tojás
  • só
  • bors
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 1 kg burgonya

Elkészítése

A csirkemell előkészítése

A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. Mindegyik szeletet megsózzuk és megborsozzuk.

A rolád összeállítása

Minden hússzeletre teszünk egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd egy darab snack kolbászt.

A csirkemellet szorosan feltekerjük. Ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzíthetjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

Panírozás és sütés

A roládokat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró, bő olajban aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

Tálalás

Melegen, frissen tálaljuk tört burgonyával.

Tipp

Ha extra szaftosságot szeretnénk, a sajtból egy vastagabb szeletet is tehetünk a belsejébe. A roládokat előre is összeállíthatjuk, és sütés előtt hűtőben pihentethetjük, így könnyebben kezelhetők. A körethez a krumplipürében egy kevés vaj vagy tej is jól működik.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajttal-sonkaval-kolbasszal-toltott-csirkemell-rolad/