A csirkemell előkészítése
A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. Mindegyik szeletet megsózzuk és megborsozzuk.
A rolád összeállítása
Minden hússzeletre teszünk egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd egy darab snack kolbászt.
A csirkemellet szorosan feltekerjük. Ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzíthetjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Panírozás és sütés
A roládokat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró, bő olajban aranybarnára sütjük őket, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Tálalás
Melegen, frissen tálaljuk tört burgonyával.
Tipp
Ha extra szaftosságot szeretnénk, a sajtból egy vastagabb szeletet is tehetünk a belsejébe. A roládokat előre is összeállíthatjuk, és sütés előtt hűtőben pihentethetjük, így könnyebben kezelhetők. A körethez a krumplipürében egy kevés vaj vagy tej is jól működik.