A csirkemelleket hosszában szétnyitjuk, vékonyra kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk. Mindegyik hússzelet egyik felére teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, majd a hús másik felét ráhajtjuk, hogy betakarja a tölteléket.
A burgonyát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a tejet, a tojást, a reszelt burgonyát, a borsot és kb. 4 evőkanál lisztet, hogy sűrű, tapadós masszát kapjunk.
A megtöltött csirkemelleket először lisztben megforgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk. Forró, bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, amíg a hús teljesen átsül.
Forrón tálaljuk, friss salátával vagy burgonyapürével.
Tipp
Ha még ízletesebbre szeretnénk, a töltelékhez használhatunk füstölt sajtot vagy bacont is. A masszába keverhetünk apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget, így frissebb, zöldfűszeres ízt kapunk.