Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal, sonkával töltött borzaska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet sajt
  • 2 dl tej
  • só
  • étolaj
  • bors
  • 2 szem burgonya
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 db tojás

Elkészítése

A csirkemelleket hosszában szétnyitjuk, vékonyra kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk. Mindegyik hússzelet egyik felére teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, majd a hús másik felét ráhajtjuk, hogy betakarja a tölteléket.

A burgonyát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a tejet, a tojást, a reszelt burgonyát, a borsot és kb. 4 evőkanál lisztet, hogy sűrű, tapadós masszát kapjunk.

A megtöltött csirkemelleket először lisztben megforgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk. Forró, bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, amíg a hús teljesen átsül.

Forrón tálaljuk, friss salátával vagy burgonyapürével.

Tipp

Ha még ízletesebbre szeretnénk, a töltelékhez használhatunk füstölt sajtot vagy bacont is. A masszába keverhetünk apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget, így frissebb, zöldfűszeres ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajttal-sonkaval-toltott-borzaska/