Elkészítése
Hozzávalók:
- 400 g csirkemellfilé
- ízlés szerint só
- 120 g csirkemellsonka
- 120 g ementáli sajt
- 80 g liszt az alábbi fűszerekkel elkeverve:
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kk cayenne-bors
- 1 kk szárított fokhagymapor
- 1 kk fehérbors
- 1 kk római kömény, apróra vágva
Továbbá:
- 3 db tojás felverve
- 2 ek görög joghurt, a tojáshoz keverve
- 80 g zsemlemorzsa
- 2–3 dl napraforgó olaj
Köretnek:
- Répa
- Brokkoli
- Karfiol
Elkészítése:
A csirkemellet hosszában 3–4 szeletbe vágjuk, majd a lehető legvékonyabbra klopfoljuk és megsózzuk.
Két vékony szelet csirkemell közé egy szelet csirkemellsonkát és egy szelet sajtot teszünk, majd félbehajtjuk.
Először a fűszeres lisztbe, majd a felvert, joghurtos tojásba, végül a zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.
Közben vegyes zöldségeket vajon megpárolunk, de csak annyira hogy enyhén roppanósak maradjanak.


