Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal-szőlővel töltött csirkemell rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 0,5 kg szőlő
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 4 db tojás
  • só
  • bors
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre teszünk egy szelet sajtot és néhány szem szőlőt. A húst szorosan feltekerjük, szükség esetén hústűvel rögzítjük.

A tekercseket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük őket, ügyelve arra, hogy minden oldaluk szépen átsüljön.

A kész roládokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a panírozott roládokat sütőben is megsüthetjük, így könnyebb lesz az étel. Füstölt sajttal még karakteresebb, és egy kevés dióval vagy mandulával is gazdagíthatjuk a tölteléket.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajttal-szolovel-toltott-csirkemell-rolad/