A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre teszünk egy szelet sajtot és néhány szem szőlőt. A húst szorosan feltekerjük, szükség esetén hústűvel rögzítjük.
A tekercseket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük őket, ügyelve arra, hogy minden oldaluk szépen átsüljön.
A kész roládokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a panírozott roládokat sütőben is megsüthetjük, így könnyebb lesz az étel. Füstölt sajttal még karakteresebb, és egy kevés dióval vagy mandulával is gazdagíthatjuk a tölteléket.