Előkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. Kevés olajon mindkét oldalukat elősütjük.
A trappista sajtot lereszeljük. A reszelt sajtot, a tejfölt és a krémsajtot egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Elkészítés:
Egy tepsit kibélelünk a szeletelt baconnel, ügyelve arra, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. A baconrétegre helyezzük az elősütött csirkemell szeleteket. Mindegyik hússzeletre halmozunk a sajtos-tejfölös keverékből, és egyenletesen eloszlatjuk.
Az előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor köretként gombás rizst vagy friss salátát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!