Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal-tejföllel sütött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg krémsajt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 dl tejföl
  • 5 szelet bacon
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • étolaj

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkemelleket szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. Kevés olajon mindkét oldalukat elősütjük.

A trappista sajtot lereszeljük. A reszelt sajtot, a tejfölt és a krémsajtot egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

Elkészítés:

Egy tepsit kibélelünk a szeletelt baconnel, ügyelve arra, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. A baconrétegre helyezzük az elősütött csirkemell szeleteket. Mindegyik hússzeletre halmozunk a sajtos-tejfölös keverékből, és egyenletesen eloszlatjuk.

Az előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor köretként gombás rizst vagy friss salátát kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sajttal-tejfollel-sutott-csirkemell/