Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Salátaleves pulykahús gombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált pulykacomb (vagy pulykamell)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab húsleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • csipet szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál finomliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 liter víz (kb)

Elkészítése

A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ezután ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra.

A darált pulykacombot (vagy pulykamellet) tegyük egy tálba és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá az egész tojást és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.

Egy edénybe kezdjük el felhevíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze és addig pároljuk, míg a saláta kicsit összeesik.

Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát és az előzőleg elkészített húsgombócokat.

Ezután hagyjuk hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve, a gombócokat főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe. Óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel és pár percig még szép lassan főzzük tovább.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/salataleves-pulykahus-gomboccal/