Elkészítése
A pulykamelleket kétoldalról bevágjuk, majd kihajtjuk, hogy nagyobb szeleteket kapjunk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat. A reszelt sárgarépát egyenletesen elosztjuk a szeleteken, majd szorosan feltekerjük.
A feltekert pulykamelleket egy kisebb serpenyőbe helyezzük, hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket, és meglocsoljuk olajjal. Egy kevés vizet öntünk alá (kb. 0,5 dl), majd a serpenyőt alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 30-35 percig sütjük.
Amikor a hús átsült, elkészítjük a mézes-citromos mázat. Az olvasztott mézet összekeverjük a citromlével, és a pulykamellek tetejére locsoljuk. A fóliát eltávolítjuk, és visszatesszük a sütőbe, hogy a máz szépen rásüljön a húsra.
A kész pulykamelleket szeletekre vágva tálaljuk. Joghurtos uborkával vagy tzatzikivel kínáljuk.
