Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Sárgarépával töltött pulykamell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykamelleket kétoldalról bevágjuk, majd kihajtjuk, hogy nagyobb szeleteket kapjunk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat. A reszelt sárgarépát egyenletesen elosztjuk a szeleteken, majd szorosan feltekerjük. A feltekert pulykamelleket egy kisebb serpenyőbe helyezzük, hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket, és meglocsoljuk olajjal. Egy kevés vizet öntünk alá (kb. 0,5 dl), majd a serpenyőt alufóliával lefedjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.05.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A pulykamelleket kétoldalról bevágjuk, majd kihajtjuk, hogy nagyobb szeleteket kapjunk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat. A reszelt sárgarépát egyenletesen elosztjuk a szeleteken, majd szorosan feltekerjük.

A feltekert pulykamelleket egy kisebb serpenyőbe helyezzük, hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket, és meglocsoljuk olajjal. Egy kevés vizet öntünk alá (kb. 0,5 dl), majd a serpenyőt alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 30-35 percig sütjük.

Amikor a hús átsült, elkészítjük a mézes-citromos mázat. Az olvasztott mézet összekeverjük a citromlével, és a pulykamellek tetejére locsoljuk. A fóliát eltávolítjuk, és visszatesszük a sütőbe, hogy a máz szépen rásüljön a húsra.

A kész pulykamelleket szeletekre vágva tálaljuk. Joghurtos uborkával vagy tzatzikivel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is