Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgarépával töltött pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 1 db sárgarépa (reszelt )
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A pulykamelleket kétoldalról bevágjuk, majd kihajtjuk, hogy nagyobb szeleteket kapjunk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat. A reszelt sárgarépát egyenletesen elosztjuk a szeleteken, majd szorosan feltekerjük.

A feltekert pulykamelleket egy kisebb serpenyőbe helyezzük, hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket, és meglocsoljuk olajjal. Egy kevés vizet öntünk alá (kb. 0,5 dl), majd a serpenyőt alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 30-35 percig sütjük.

Amikor a hús átsült, elkészítjük a mézes-citromos mázat. Az olvasztott mézet összekeverjük a citromlével, és a pulykamellek tetejére locsoljuk. A fóliát eltávolítjuk, és visszatesszük a sütőbe, hogy a máz szépen rásüljön a húsra.

A kész pulykamelleket szeletekre vágva tálaljuk. Joghurtos uborkával vagy tzatzikivel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sargarepaval-toltott-pulykamell/