Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Saslik csirkéből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 szál csípős kolbász
  • 20 dkg szalonna
  • 1 darab cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 4 db sonkahagyma (vagy vörös )
  • 2 db paprika
  • szárnyas fűszerkeverék
  • bors
  • ételízesítő
  • só

Elkészítése

A cukkinit, a parasztkolbászt és a sonkahagymát karikákra vágjuk, a csirkemellet és a többi hozzávalót pedig kockákra daraboljuk. A csirkemellet sózzuk, befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel és őrölt borssal, majd 15-20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A csirkemellet, a kolbászt, a szalonnát és a zöldségeket felváltva bambusznyársakra húzzuk. A kész nyársakat megszórjuk még egy kevés szárnyas fűszerrel, majd olajozott sütőrácsra vagy grillre helyezzük.

A nyársakat forgatva, egyenletesen megsütjük, amíg a hús átsül és a zöldségek enyhén megpirulnak.

Tálalhatjuk salátával vagy tetszőleges körettel. Főtt, vagy sült burgonyával is remek választás.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/saslik-csirkebol/