Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Saslik,tejszínes gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • szalonna
  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz főzőtejszín
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 kg krumpli
  • 0,5 kg gomba
  • paprika
  • paradicsom
  • olaj
  • sajt

Elkészítése

A gombát megtisztítom, feldarabolom, és egy tűzálló tálba teszem. Meglocsolom olajjal, sózom, borsozom, majoránnával és az egyik csokor apróra vágott petrezselyemmel összekeverem. Ezután leöntöm főzőtejszínnel, és reszelek rá sajtot.

A saslikot a gomba tetejére helyezem. Nekem pont olyan tepsim van, hogy a saslik nem ér bele a gombába. Így készítem: szalonna, hagyma, hús, paprika, paradicsom, hús, hagyma, szalonna – ezeket egymás után ráhúzzuk egy hurkapálcára.

A tálat 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm. Köretnek petrezselymes krumpli illik hozzá. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sasliktejszines-gombaval/