Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db csirkecomb
  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 4 db nagyobb alma
  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors
  • liszt
  • margarin (a tál kikenéséhez)

Elkészítése

Egy tűzálló tálat vastagon kikenünk. A savanyú káposzta felét elterítjük a tálban, erre helyezzük a lisztben megforgatott, borssal és vegetával ízesített csirkecombokat. (Ha túl nagyok, vágjuk őket ketté.)

Ezután rátesszük a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, majd a meghámozott és felszeletelt almát. A káposzta másik felét a tetejére terítjük, majd megsózzuk. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és a káposztás húsra öntjük.

Fóliával lefedve 1-1,5 órán át sütjük alacsony hőfokon. Végül levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/savanyu-kaposztas-csirke/