Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A savanyú káposztával töltött csirkecomb igazi házias fogás, ami különleges ízt ad a hétköznapoknak is. A szaftos hús és a pikáns káposztatöltelék együtt nagyon jól harmonizál, és egyszerűen elkészíthető. Nemcsak vasárnapi ebédre, hanem vendégvárónak is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
cat983
Beküldte: 2013.10.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy kis edényben kevés zsiradékot hevítünk, majd beletesszük az apróra kockázott bacont. Amikor elkezd pirulni, hozzáadjuk az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, végül a savanyú káposztát. Félig megfőzzük a káposztát, majd a megtisztított csirkecombokba töltjük.

A tepsit enyhén kizsírozzuk, és belehelyezzük a megtöltött combokat. Pici vizet öntünk alájuk, a combokat sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 35 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a szaftjával meglocsoljuk a combokat, és további 20–25 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak.

Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemzölddel, de kurkumával vagy borókabogyóval is ízesíthetjük. Köretként szinte bármi jól illik hozzá, savanyúságot azonban nem szükséges adni, hiszen a töltelékben már benne van a káposzta.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, keverhetünk egy kevés főtt rizst is a káposztás töltelékhez. A combokat a sütés utolsó 10 percében megszórhatjuk kevés reszelt sajttal is, így még különlegesebb lesz az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
cat983
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is