Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztával töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • kb. 3 evőkanál olívaolaj


Elkészítése:

A csirkecombot bőrét fellazítjuk, majd besózzuk és félretesszük őket.

A savanyú káposztát kinyomkodjuk, ha nagyon savanyú, akkor átöblítjük vízzel, majd apróra vágjuk. Egy pici olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd rátesszük a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük őrölt köménnyel. Felöntjük 0,5 dl vízzel, majd fedő alatt negyed óráig pároljuk.

Amikor kész, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, a csirkecombok bőre alá töltjük. Sütőzacskóba tesszük, ráöntjük a maradék olíva olajat és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

[box style=”info”]Lehet egész combokat is megtölteni, nekem most csak felső csirkecombom volt.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/savanyu-kaposztaval-toltott-csirkecomb-2/