Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztával töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 egész csirkecomb
  • kb. 60 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fehérbors
  • só
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

Egy kis edényben kevés zsiradékot hevítünk, majd beletesszük az apróra kockázott bacont. Amikor elkezd pirulni, hozzáadjuk az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, végül a savanyú káposztát. Félig megfőzzük a káposztát, majd a megtisztított csirkecombokba töltjük.

A tepsit enyhén kizsírozzuk, és belehelyezzük a megtöltött combokat. Pici vizet öntünk alájuk, a combokat sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 35 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a szaftjával meglocsoljuk a combokat, és további 20–25 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak.

Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemzölddel, de kurkumával vagy borókabogyóval is ízesíthetjük. Köretként szinte bármi jól illik hozzá, savanyúságot azonban nem szükséges adni, hiszen a töltelékben már benne van a káposzta.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, keverhetünk egy kevés főtt rizst is a káposztás töltelékhez. A combokat a sütés utolsó 10 percében megszórhatjuk kevés reszelt sajttal is, így még különlegesebb lesz az étel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/savanyu-kaposztaval-toltott-csirkecomb/