Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyúkáposzta leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg pulykahús
  • 20 dkg zöldborsó
  • 25 dkg zöldbab (spárgabab)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 20 dkg burgonya
  • só
  • 2 liter víz
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítése

A felmelegített olajon megdinszteljük a karikára vágott répákat. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, felengedjük fél liter vízzel és félpuhára főzzük.

Hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát, zöldborsót, babot és a kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beleaprítjuk a kaprot és felengedjük a maradék vízzel.

Miután minden puhára főtt, besűrűsítjük a liszttel kikevert tejföllel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/savanyukaposzta-leves-2/