Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Serpenyős kacsamáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg kacsamáj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál őrölt majoránna
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A kacsamájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát szintén vágjuk fel vékony csíkokra (ha nagyobb a gombafej, akkor először vágjuk félbe és utána vágjuk fel csíkokra). A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony, kisebb kockákra.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott sárgarépát, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk pár percig.

Amikor a sárgarépa már félpuhára párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd pároljuk pár percig, hogy a zöldségek puhára párolódjanak.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, óvatosan hogy ne nagyon törjön keverjük, forgassuk össze, majd süssük pár percig, hogy a máj teljesen átsüljön (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/serpenyos-kacsamaj/