Elkészítése
A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerpaprikát, tojásokat és a zabpelyhet. Alaposan összegyúrjuk és 15 percig állni hagyjuk.
Addig a tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, majd kihűtöm és a héjukat eltávolítom.
A masszát négy, közel egyenlő részre osztom, majd a tojásokat a húsos keverékbe csomagolom.
Egy jénai tálat kikenek olívaolajjal, abba sorakoztatom a golyókat. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sülnek.
A körethez a kuszkuszt egy kis lábasba öntöm, hozzáadom a sót és a vajat, majd leöntöm a forró vízzel. Egyszer megkeverem, ráteszem a fedőt és 5 percig állni hagyom, hogy gőzében megpuhuljon. Mikor kész, villával fellazítom.
Ez az étel frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható, akár szendvicsbe karikázva vagy hidegtál elemeként.
Bármilyen köretet választhatunk hozzá, esetleg savanyúsággal is kínálhatjuk.

