Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Skót tojás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerpaprikát, tojásokat és a zabpelyhet. Alaposan összegyúrjuk és 15 percig állni hagyjuk.

Addig a tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, majd kihűtöm és a héjukat eltávolítom.

A masszát négy, közel egyenlő részre osztom, majd a tojásokat a húsos keverékbe csomagolom.

Egy jénai tálat kikenek olívaolajjal, abba sorakoztatom a golyókat. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sülnek.

A körethez a kuszkuszt egy kis lábasba öntöm, hozzáadom a sót és a vajat, majd leöntöm a forró vízzel. Egyszer megkeverem, ráteszem a fedőt és 5 percig állni hagyom, hogy gőzében megpuhuljon. Mikor kész, villával fellazítom.

Ez az étel frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható, akár szendvicsbe karikázva vagy hidegtál elemeként.

Bármilyen köretet választhatunk hozzá, esetleg savanyúsággal is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/skot-tojas-3/