Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sóágyon sült csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirke
  • 1 kg só
  • rozmaring

Elkészítése

A csirke lábait összekötjük, a szárnyvégeket a comb mögé hajtjuk. A hasüregbe néhány ág friss rozmaringot teszünk.

Egy tepsibe egyenletesen elterítjük az 1 kg sót, majd ráhelyezzük a csirkét. Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük. Ha szükséges, a sütés közben alufóliával lefedjük, hogy ne piruljon túl gyorsan.

A csirkét addig sütjük, amíg a bőre szép pirosra sül, a húsa pedig teljesen átsül. Forrón, szeletelve tálaljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a csirke hasüregébe tehetünk fokhagymagerezdeket és citromszeleteket is. Köretként jól illik hozzá friss saláta, sült burgonya vagy párolt zöldség.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/soagyon-sult-csirke-2/