Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Sóágyon sült egész csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A puha vajat elkeverjük a szárnyas fűszerrel. A csirke belsejét bedörzsöljük sóval és borssal. Egy tepsibe beleöntjük az 1 kg sót. A csirke egyik felét bedörzsöljük a fűszeres vajjal, majd a bedörzsölt felével rátesszük a sóágyra. A maradék vajjal bedörzsöljük a másik felét is. A hasüregébe bedugjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2019.12.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel.

A puha vajat elkeverjük a szárnyas fűszerrel.

A csirke belsejét bedörzsöljük sóval és borssal.

Egy tepsibe beleöntjük az 1 kg sót.

A csirke egyik felét bedörzsöljük a fűszeres vajjal, majd a bedörzsölt felével rátesszük a sóágyra. A maradék vajjal bedörzsöljük a másik felét is. A hasüregébe bedugjuk a fokhagymákat. Körétesszük a hagymát.

Betoljuk a sütőbe. Kb 45 percnél megfordítjuk. Kb 1-1,5 óra alatt ropogósra, pirosra sütjük (a sütési idő nagyban függ a csirke méretétől!).

Kb 10 percig pihentetjük, majd szeleteljhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is