Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sóágyon sült egész csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab konyhakész csirke (bontva)
  • 30 g szárnyas fűszerkeverék (amit szeretünk)
  • bors
  • 1 kg só
  • 5 gerezd fokhagyma (héjasan)
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 fej vöröshagyma (hámozva, negyedelve)

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel.

A puha vajat elkeverjük a szárnyas fűszerrel.

A csirke belsejét bedörzsöljük sóval és borssal.

Egy tepsibe beleöntjük az 1 kg sót.

A csirke egyik felét bedörzsöljük a fűszeres vajjal, majd a bedörzsölt felével rátesszük a sóágyra. A maradék vajjal bedörzsöljük a másik felét is. A hasüregébe bedugjuk a fokhagymákat. Körétesszük a hagymát.

Betoljuk a sütőbe. Kb 45 percnél megfordítjuk. Kb 1-1,5 óra alatt ropogósra, pirosra sütjük (a sütési idő nagyban függ a csirke méretétől!).

Kb 10 percig pihentetjük, majd szeleteljhetjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/soagyon-sult-egesz-csirke/