Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sóban sült pulykacombfilé meggymártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg durva szemű só
  • 50 dkg pulykacomb filé
  • 15 dkg fagyasztott meggy vagy befőtt
  • 2 evőkanál méz vagy barnacukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál majonéz
  • őrölt zöldbors

Elkészítése

A sóágyon sütés egy rendkívül egyszerű módja a hússütésnek. Nem kell megijedni, a hús egyáltalán nem lesz sós!

A húst alaposan megmostam, letörölgettem szárazra, majd összefogattam (mert darabokban sikerült vennem) zsineggel. Egy hőálló tál aljára terítettem a sót, erre ültettem rá a húst.

Nem kell sózni, a só finoman ízesíti majd a sültet. Alufóliával lefedtem és 190 fokos sütőben egy órát sütöttem. A fóliát levéve lehet kicsit pirítani 15-20 perc alatt.

A mártáshoz kissé karamellizátlam a mézet. Rádobtam a meggyet, megborsoztam, egy csipet sót, citromlevet is tettem rá. Egy pici vizet tettem hozzá, hogy legyen leve. Amikor forr, kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítettem be.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/soban-sult-pulykacombfile-meggymartassal/