Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sok hagymával sütött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál majoránna
  • só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál libazsír

Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk és megmossuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük.

A csirkecombokat sózzuk és befűszerezzük. Ezt akár előző nap is megtehetjük, akkor még finomabb lesz a hús.

A combokat megkenjük a hideg zsiradékkal és egy tepsibe tesszük, közérakjuk a fokhagyma gerezdeket, a négybe vágott vöröshagymát. Másfél-két deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órán át sütjük. Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni, amíg szép piros színt kap, ez kb 20-30 perc.

Köretnek főtt, sült burgonya készült mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sok-hagymaval-sutott-csirkecomb/