Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Sonkakrémes csirkegolyók rántva

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 55 dkg csirkemell filé (1 nagy pár mell) 1 púpos kk só 0,3 kk őrölt bors Olaj bőven a sütéshez Töltelékhez: 12 dkg trappista sajt 6 dkg tálaló sonka 1 nagyobb tojás sárgája 2,5 dkg margarin 1 nagy csipet só Panírozáshoz: 10 dkg liszt 1 nagy tojás (+a töltelékből maradt fehérje) 10 dkg zsemlemorzsa […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.06.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 55 dkg csirkemell filé (1 nagy pár mell)
  • 1 púpos kk só
  • 0,3 kk őrölt bors
  • Olaj bőven a sütéshez

Töltelékhez:

  • 12 dkg trappista sajt
  • 6 dkg tálaló sonka
  • 1 nagyobb tojás sárgája
  • 2,5 dkg margarin
  • 1 nagy csipet só

Panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 1 nagy tojás (+a töltelékből maradt fehérje)
  • 10 dkg zsemlemorzsa


Elkészítése:

A töltelékhez a lereszelt sajtot elkeverjük a fokhagymaprésen áttört sonkával, a sóval, margarinnal és a tojás sárgájával. 12 diónyi golyót sodrunk.

A ledarált csirkemellet sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és 12 darab, közel egyforma golyót formázunk.

A tenyerünkben szétnyomkodunk egy húsgolyót, belerakunk egy sonkás sajtgolyót, majd körbevonjuk a darált hússal. A tenyerünk között formás golyót sodrunk.

A megtöltött golyókat először lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

Bő olajat forrósítunk egy mélyebb lábasban, amiben közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük a golyókat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]A nagy kedvenc kijevi csirkegolyók mintájára készült ez a finomság, csak most egy kevés maradék sonka felhasználásával. Melegen a legfinomabb, amikor a sonkás sajt még folyik a belsejében. A gyerekek kívánságára sült krumpli lett a köret, de a habos krumplipüré is remekül illik hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is