Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkehús
  • finomliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 35 dkg főtt, füstölt hús
  • 1 db vöröshagyma (reszelve )
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • 1 kis ág rozmaring

Elkészítése

A feldarabolt, megsózott, lisztbe mártott csirkét az olajban szép pirosra sütjük, majd tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt olajban megsütjük a laskára vágott füstölt húst, és a csirkére szórjuk. Ezután a maradék olajban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, majd egy kevés vízzel felengedve a csirkére öntjük.

Fedő alatt puhára pároljuk a csirkét. Tálalás előtt a tejfölt és a reszelt sajtot a szaftjához keverjük, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel körítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sonkas-csirke/