Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkával-aszalt szilvával töltött pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamell (nagyobb szelet)
  • 1 csomag feketeerdei sonka
  • 2 csomag aszalt szilva
  • 3 csomag szeletelt bacon
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 2 dl édes vörösbor
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál zsír

Elkészítése

Az aszalt szilvát előző este áztassuk be a vörösborba, majd felhasználás előtt tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk fél órát állni.

Ezután a befűszerezett hússzeletre helyezzünk rá pár szelet feketeerdei sonkát, majd arra ízlés szerint az alaposan lecsepegtetett aszalt szilvát és tekerjük fel.

Egy nagyobb folpackra kb 5-6 szelet bacont helyezzünk egymás mellé úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzük rá pulykamelltekercset és a fólia segítségével tekerjük fel.

Egy tepsibe tegyük egymás mellé a hústekercseket, öntsük alá a vizet, majd fedjük le alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd pároljuk kb 30 percig.

Ezután vegyük ki a sütőből, vegyük le a fóliát, ha túl sok lenne alatta a lé akkor öntsünk le belőle, majd kanalazzuk a zsírt a hússzeletek mellé, tegyük vissza a sütőbe és kb 20 perc alatt süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sonkaval-aszalt-szilvaval-toltott-pulykamell/