Elkészítése
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábosban kis lángon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a csirkehúst, átforgatjuk, és amikor már kapott egy kis színt, megszórjuk a fűszerekkel. Ráöntjük a sört, lefedjük, és kis lángon kb. másfél órán át főzzük, időnként óvatosan megkeverve.
A gombát alaposan megmossuk, feldaraboljuk, majd a puha hús mellé tesszük, és pár percig együtt főzzük. Közben a tejszínből és a lisztből habarást készítünk. A húsokat kiszedjük a lábosból, a szaftot simára keverjük a habarással, majd összeforraljuk. Visszatesszük a húsdarabokat, és még egy percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és már tálalhatjuk is.
Tipp
Friss petrezselyemmel megszórva még ízletesebb, és selymes burgonyapürével vagy friss kenyérrel tálalva igazán kiadós fogás lesz belőle. Ha erőteljesebb ízt szeretnénk, világos sör helyett barna sört is használhatunk.
