Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sörben sült csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A páchoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál mokkáskanálfűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 evőkanál olaj

A húshoz:

  • 2 dl sör (világos)
  • 4 darab csirkecomb

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A préselt (vagy reszelt) fokhagymát, a majorannát, borsot, pirosparikát és sót keverjük el az olajban (ízlés szerint fűszerezzük a pácot).

Mossuk meg a csirkecombokat és a pácot egyenletesen masszírozzuk a húsokba, jusson a bőre alá is.

A combokat bőrös felükkel lefelé tegyük egy kisebb tepsibe és öntsünk alá annyi sört, hogy kb félig ellepje.

Tegyük a sütőbe a húst. Kb 60 perc a teljes sütési idő, ezalatt többször (5-6-szor) locsoljuk meg a húst az alatta lévő sörös szafttal. Különösen a sütési idő vége felé locsolgassuk szorgalmasan a szafttal, míg gyönyörű fényesre és pirosra nem sül a csirkénk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sorben-sult-csirkecomb/