Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sörös csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 nagyobb csirkecomb
  • 5 dl világos sör
  • vaj (vagy olaj )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • kevés citromlé
Sörös csirke

Elkészítése

A húst néhány órára áztatjuk a sörben, majd leitatva sózzuk, borsozzuk, és a vajjal elkevert olajban átsütjük. Kiszedjük a húsdarabokat, és a visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a finomra vagdalt vöröshagymát. Hozzáadjuk a tört fokhagymát, végül az összevágott zöldpetrezselymet.

Visszatesszük ebbe a lébe a csirkét, és együtt teljesen puhára pároljuk. A sörös áztatólevet hozzáadva, nehogy odakapjon. Tálalás előtt egy kevés citromlével ízesítjük. Pirított burgonyával és uborkasalátával tálalom. Ha jól sikerült, a sör nem érzik ki belőle, de jó zamatot ad neki.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/soros-csirke-3/