Pácolás
A megtisztított, 1,5–2 kg-os kakast darabokra vágjuk, mint a pörkölt készítésénél. Egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a karikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a felkarikázott vöröshagymát. Ízesítjük zúzott fokhagymával, borókabogyóval és apróra vágott petrezselyemzölddel. Felöntjük annyi világos sörrel, hogy ellepje a húst, majd letakarva, hűtőben egy éjszakán át érleljük.
Elkészítés
Másnap a pácléből kiemelt húsdarabokat forró olajon elősütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Az elősütött húsokra ráöntjük a visszamaradt zöldséges páclevet, lefedve puhára pároljuk. Ha szükséges, a végén utóízesítjük, majd kevés liszttel besűrítjük a mártást.
Tipp
Köretként a nokedli illik hozzá leginkább, de rizzsel vagy knédlivel is nagyon finom. Aki szereti a csípősebb ízeket, egy kevés erős paprikával gazdagíthatja a fogást.