Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sörös kakas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kakas (ha nagyobb a jószág, akkor lehet fél is)
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 szem borókabogyó
  • petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • bors (ízlés szerint )
  • só (ízlés szerint )
  • 0,5 liter világos sör

Elkészítése

Pácolás

A megtisztított, 1,5–2 kg-os kakast darabokra vágjuk, mint a pörkölt készítésénél. Egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a karikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a felkarikázott vöröshagymát. Ízesítjük zúzott fokhagymával, borókabogyóval és apróra vágott petrezselyemzölddel. Felöntjük annyi világos sörrel, hogy ellepje a húst, majd letakarva, hűtőben egy éjszakán át érleljük.

Elkészítés

Másnap a pácléből kiemelt húsdarabokat forró olajon elősütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Az elősütött húsokra ráöntjük a visszamaradt zöldséges páclevet, lefedve puhára pároljuk. Ha szükséges, a végén utóízesítjük, majd kevés liszttel besűrítjük a mártást.

Tipp

Köretként a nokedli illik hozzá leginkább, de rizzsel vagy knédlivel is nagyon finom. Aki szereti a csípősebb ízeket, egy kevés erős paprikával gazdagíthatja a fogást.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/soros-kakas/