Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst. A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük – mellenként körülbelül 6 szeletet vágunk.
Egy tálba tesszük a hússzeleteket, a fokhagymát fokhagymanyomóval összezúzzuk, majd a húsra tesszük, és kézzel alaposan bedörzsöljük, hogy mindenhová jusson. Felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, lefedjük folpackkal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a húst leszűrjük, lecsepegtetjük, majd sózzuk és borsozzuk.
Ezután elkészítjük a sörtésztát: egy sűrű palacsintatésztát keverünk. A felvert tojásokat megsózzuk, hozzáöntjük a sört, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt. Először inkább kevesebb folyadékot adjunk hozzá, mert utólag még pótolhatjuk, ha szükséges.
A csirkeszeleteket megforgatjuk a sörtésztában, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Tálalhatjuk pirított burgonyával, krumplipürével, párolt vagy fűszeres rizzsel, illetve friss salátákkal, majonézes köretekkel vagy savanyúsággal.