Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sörtésztában sült csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 egész filézett csirkemell
  • tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • fehérbors

A tésztához

  • 3 db tojás
  • liszt
  • só
  • 1-2 dl sör (olcsóbb is megfelel)
  • 2 csapott evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítése

Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst. A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük – mellenként körülbelül 6 szeletet vágunk.

Egy tálba tesszük a hússzeleteket, a fokhagymát fokhagymanyomóval összezúzzuk, majd a húsra tesszük, és kézzel alaposan bedörzsöljük, hogy mindenhová jusson. Felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, lefedjük folpackkal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a húst leszűrjük, lecsepegtetjük, majd sózzuk és borsozzuk.

Ezután elkészítjük a sörtésztát: egy sűrű palacsintatésztát keverünk. A felvert tojásokat megsózzuk, hozzáöntjük a sört, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt. Először inkább kevesebb folyadékot adjunk hozzá, mert utólag még pótolhatjuk, ha szükséges.

A csirkeszeleteket megforgatjuk a sörtésztában, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Tálalhatjuk pirított burgonyával, krumplipürével, párolt vagy fűszeres rizzsel, illetve friss salátákkal, majonézes köretekkel vagy savanyúsággal.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sortesztaban-sult-csirkemell/