Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós ropogós bundában sült csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 kisebb szelet csirkemell filé
  • 1 kk só
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg sós ropogós (ropi)
  • olaj a sütéshez
  • kb. 1 kg krumpli


Elkészítése:

A húsokat alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval. A sós ropogóst apróbb darabokra törjük, majd vagy ledaráltjuk, vagy késes aprítóban összetörjük.

Három edényt készítünk, az elsőbe szitáljuk a lisztet, a másodikba ütjük a tojásokat, kicsit felverjük villával, a harmadikba pedig a sós ropogós kerül.

A sózott szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a ropogós panírban. Felforrósított olajban közepes lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.

A körethez a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy kisméretű szívformával kiszaggatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Sóval meghintjük, és a husival melegen kínáljuk.

[box style=”info”]5 éves házassági évfordulóra készült vacsorára.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sos-ropogos-bundaban-sult-csirkemell/