Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spanyol csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 2 db csirkemell
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1,5 dl narancslé
  • só

Elkészítése

A kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd a vöröshagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a húsdarabokat, és megforgatjuk a szalonnás hagymás alapban. Ha egész csirkét használunk, úgy vágjuk fel, mintha paprikás csirkét készítenénk.

Felöntjük a borral és a narancslével, majd kis lángon puhára pároljuk a húst. Párolás közben gyakran forgatjuk a mártásban, hogy az íze jól átjárja a húsokat. Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem volt túlságosan sós.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/spanyol-csirke/